Hakkımızda

Şirketimizle ilgili bilgiler bu sayfada yer almaktadır.

Yayım Tarihi: 20 Ağu 2020

Hakkımızda

hakkimizda

Kor Bilişim Ltd. 2006 yılının son çeyreğinde kurulmuş olan br teknoloji şirketidir. 2000’li yıllarda GNU/Linux, Bilgi Güvenliği, Web Teknoloji Geliştirme ve Eğitim alanlarında çeşitli kurum ve kuruluşlara hizmet verdi. 2010 yıllarında ise geliştirdiği teknolojiler ile yurt dışındaki firmalara da hizmet verdi.

Firmamız özgür yazılımlar üzerine uzmanlaşmış, teknolojiyi derinden bilmenin önemine inanan, akademik bilginin önemimi vurgulayan bir ekipten oluşmaktadır. Teknoloji ve teknolojinin geliştirilmesini esas alan bu ekip, rekabeti her alanda önemsemekte ve gelişen teknolojileri müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.

Dr. Metin Evrim Ulu

hakkimizda

2006 yılından 2014 yılına kadar şirketin müdürlüğünü yaptı. Bu yıllar içersinde web teknolojilerinin evriminde önemli gelişmelere öncülük eden Core-Server projesini geliştirdi. Bu proje bugün kullandığımız birçok teknolojinin tasarlanmasına öncülük etti. 2014-2015 yılları arasında Japonya’nın Tokyo şehrinde NTT Data firmasında Core-Server ile birçok proje geliştirdi.

Yurt dışından döndükten sonra O.D.T.Ü. Uygulamalı Matematik Enstitüsü, Kriptografi Bölümü’nde doktora çalışmalarına devam etti. Bu çalışmalar kapsamında PN, NPN Functions, Bent Functions, Difference Sets, Relative Difference Sets gibi konulara yoğunlaştı. Bu süreçte cebirsel geometri ve Gröthendick’in çalışmalarıyla karşılaşıp sayıların doğası bilgisine aşina oldu.

Kuantum bilgisayarların teorik icadının ardından, şifrelerin kuantum bilgisayara olan dirençleri konusunda çalıştı. Doktora tezi SwifftX adlı kuantum-dirençli bir özet fonksiyonunun verimli GPU implementasyonunu konu aldı. Başarılı olmasının ardından, Tübitak için Prof. Dr. Çetin Kaya Koç ile bir 2232. projesi gerçekleştirip, ülkemizin ilk ve tek Kuantum Bilgisayar Simulatör projesine katkılarda bulundu.

Akademide bir süre çalıştıktan sonra Kor Bilişim Ltd. faaliyetlerine devam etme kararı aldı ve son olarak, ülkemizin yerli bulut altyapısının gelecek için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve yerliliğinin önemini anlatabilmek amacıyla https://cloud.core.gen.tr projesini gerçekleştirdi. Dr. Metin Evrim Ulu, her ne kadar bu proje kapasite olarak büyük firmaların bulutlarına göre küçük ölçekte olsa da, ileride yerli bulut mimarilerinin tasarımı ve geliştirilmesi için kriter ve tecrübe olacağını düşünmekte.